Home » Featured, Headline, Nyhet, Uncategorized

Enda en ny uke og flere nye og gamle filmer!

8 november 2010 Ingen kommentarer

God Mandag!

Håper dere har hatt en fin helg og det var hyggelig å se en del av dere på våre visninger forrige uke. Programmet denne uken er som følger:

Clueless Ons. 10.11 20.00
Best Worst Movie + Troll II Fre. 12.11 17.00
Det blir ingen visning Søndag.

Det vil som vanlig bli servering i baren en halvtime før start samt under selve visningen.
Begge disse visningene vil være GRATIS, men medlemskap er fortsatt obligatorisk så de som ikke har dette kan kjøpe det i døren for 50kr!
Godt møtt!

CLUELESS Ons. 10.11 20.00

Clueless. Regi: Amy Heckerling. USA 1995. Manus: Amy Heckerling Foto: Bill Pope. Musikk: David Kitay. Medv.: Alicia Silverstone, Stacy Dash, Brittany Murphy, Paul Rudd, m.fl. Blue-ray/35mm, farger, 1 t. 37 min.

Cher’s saving herself for Luke Perry.

Etter suksessen i fjor med Mean Girls-visning kombinert med litt uskyldig inntak av leskende drikke, ønsker vi i Bergen Filmklubb å fortsette konseptet med å vise deg film du trygt kan elske på et ironisk plan. I forbindelse med filmens 15 års-jubileum gir vi deg i år Clueless! Vi kunne selvsagt ha gjort dette til en lengre kveld ved å vise TV-serien, men da hadde mye gått tapt. Minnene om en tid da Paul Rudd fortsatt ble ansett som kjekk og da Brittany Murphy hadde rollen som den klassiske stygge andungen, er verdt å oppleve en gang til. Minst.

Om du ikke har sett filmen før, det være seg at du ikke er kjent med konseptet i det hele tatt eller at du kun har sett TV-serien, vil vi gi deg en liten presentasjon. Cher Horowitz (Alicia Silverstone) går på skole i Beverly Hills med sin utemmede side-kick, Dionne. De to jentene, som begge er oppkalt etter sangere som nå (les: på 90-tallet) tjener penger på TV-reklame, har medelever og lærere i sin hule hånd. Men Cher er ingen ”mean girl”, det er ikke med overlegg hun prøver å rette opp ”fashion faux-pas”. Nei, hun har et mål om å redde verden, én jente med regnbuemønstret leggings om gangen. Gjør deg klar til et etterlengtet avbrekk i studiene ved å tilbringe 1 time og 37 min i selskap med den ufrivillig frekke og morsomme jomfruen Cher som sliter seg gjennom en krevende hverdag i verdens mest kjente zip-code.

Denne visningen vil kreve litt engasjement fra dere, det vil bli delt ut et ark med en del punkter der det blir oppfordret å drikke en slurk av noe leskende som solo eller kola. Vi servere også kaffe om du trenger en liten oppkvikker (…!). Om dere var på den vellykkede Mean Girls visningen forrige semester vil dere være forstått med konseptet. «As If!» -> *tringel* -> Slurk!

BEST WORST MOVIE + TROLL II Fre. 12.11 17.00

Best Worst Movie. Regi: Michael Stephenson. USA 2009. Manus: Michael Stephenson. Foto: Katoe Graham. Musikk: Bobby Tahouri. Medv.: George Hardy, Michael Stephenson, Darren Ewing, Jason Steadman, m. fl.. [Format], 1 t. 33 min.

Skikkelig bra dokumentar om skikkelig dårlig film!

Best Worst Movie er dokumentaren om Troll 2. Du har gjerne ikke sett Troll 2, men ikke la det stoppe deg fra å se denne overraskende varme filmen om horror-kultklassikeren fra 1990. Dessuten får du muligheten til selv å oppleve Troll 2, den blir nemlig vist rett etter dokumentaren. Best Worst Movie er laget av Michael Stephenson, som selv spilte en av hovedrollene i Troll 2 som barn. At han har kalt dokumetaren Best Worst Movie viser at han har god innsikt i Troll 2s filmatiske kvaliteter.

To ting kan sies om Troll 2: Den handler om onde vegetarianergoblins, og den er horribelt dårlig. Det finnes flere typer dårlige filmer. Noen dårlige filmer er kjedelige og blir fort glemt, andre er så dårlige − og dårlige på en sånn måte − at de blir utrolig morsomme. Disse filmene blir sett om og om igjen, og kan bli kultklassikere, som for eksemel The Room (2003), samtlige Ed Wood-filmer og Troll 2. Det er altså ikke slik at alle skikkelige dårlige filmer får, eller kan få kultstatus. For at en film skal gjøre seg fortjent til kultstatus må noen ta den til seg. Elske den. Spre kjærligheten.

Denne dokumentaren hyller lidenskapen, dedikasjonen og gleden til dem som elsker filmen og til dem som elsker at de var med å lage den. Men gir den svar på det viktigste spørsmålet av dem alle, hvorfor det ikke er et eneste troll med i Troll 2?

Troll 2 vises etter Best Worst Movie

Ha en fortreffelig uke med Bergen Filmklubb!