Home » Anbefaling, Featured, Headline, Nyhet, Uncategorized

Nytt semester, nytt program!

23 januar 2011 Ingen kommentarer

Filmklubben du har ventet på er endelig her: En filmklubb som kan dekke alle dine filmbehov – hele uken gjennom. Fra januar til mai viser vi film intet mindre enn tre ganger i uken. Du finner oss på Kvarteret hvor vi hver onsdag og søndag åpner baren kl. 19.30 og snurrer film kl. 20.00. Hver fredag lar vi studenter og andre filmelskere avslutte sine harde arbeidsuker med en uformell og gratis samling rundt lerretet i Tivolis lune rede fra kl. 17.00.
Filmklubben har alltid hatt et sterkt fokus på å trekke frem kvalitetsfilmer som ikke får ordinær kinodistribusjon. I år gir vi tre slike filmer behandlingen de fortjener og lar publikum få oppleve dem i en ekte kinosal: den utsøkt stilsikre Flickan, så vidt vi vet den første filmen produsert av et klesmerke; Please Give, med en fremstilling av New York vi ikke har sett maken til siden Woody Allens storhetstid, og Hunger, som på mesterlig vis klarer å gjøre det motbydelige estetisk tiltalende.
De fleste venter vel i spenning på at den særs perfeksjonistiske og tålmodige Roy Andersson skal bli ferdig med sin neste film, men i mellomtiden flommer det stadig ut kunstnerisk aspirerende filmer fra gøteborgsregionen. I år presenterer vi to av Anderssons filmer, publikumsfavoritten En Kärlekshistoria og den bleke ultraskandinaviske Sanger fra andre etasje, samtidig som vi setter søkelyset på Filmen jeg ikke prater om lenger, den mindre kjente filmen fra søta brors nye store håp, Jesper Ganslandt.
Samtidig glemmer vi i likhet med E.T., spekkhoggeren Willy og Fresh Prince ikke hvor vi kommer fra, og vil også i år vise klassiske filmklubbfilmer som Welcome to the Dollhouse og Ghost World, noe vi vet dere alle setter pris på. Selvfølgelig er det også udødelige klassikere på programmet, representert ved Douglas – Pål Bang- Hansens agentfilm med Rolv Wesenlund som en snuskete spion i frakk og solbriller – og Hvem er redd for Virginia Woolf?, filmen som viser hva vi allerede visste: universitetsansattes privatliv er ikke noe å spøke med.
I en tid hvor streamet 480x360p er publikums foretrukne underholdningskilde, var det ingen overraskelse at Youtube Throwdown ble en umiddelbar suksess, og vender naturligvis også tilbake dette semesteret. Vi tror likevel at de fleste fortsatt husker tilbake til en tid hvor TV-kanalenes sendeskjema dikterte tid og tema for samvær og samtaler. Nytt av året er derfor Spoiler Alert!, hvor vi returnerer til våre favorittserier, og avslører hva alle har lurt på – hvordan disse seriene vi på et tidspunkt brydde oss så mye om egentlig endte.
En ny union blir i vår dannet i Bergens kulturliv, mellom tre av Bergens mest fremtredende og ærefulle organisasjoner: BIFF, Bergen filmklubb og Studentersamfunnet i Bergen. Første lørdag i måneden kl. 15.00 samler vi publikum til en seanse i Tivoli hvor hver av oss gjør det vi kan best. I en sosial atmosfære presenteres en dagsfersk og høyaktuell film i kombinasjon med en relatert debatt eller foredrag.
Vi viser også Air Bud.