Home » Anbefaling, Arrangement, Featured, Film, Headline, Nyhet

Premiere: Filmpanelet

2 februar 2011 Ingen kommentarer

Bergen filmklubb har i samarbeid med Studentersamfunnet og BIFF innstiftet en ny institusjon i Bergen – Filmpanelet – som finner sted første lørdag i hver måned på Kvarteret.
Filmpanelet tar mål av seg til å bli landets debattkino, hvor helt nye filmer (så nye at ingen har hørt om dem ennå) danner opptakten til gnistrende debatter eller foredrag – på Kvarteret en gang i måneden.
Filmpanelet starter 5.februar med filmen FOXHOUNDS: …THE PERSUIT OF BERNIE MADOFF av Jeff Prossermann. Etter filmen blir det foredrag med Ingebjørg Vamråk, Jurist og PhD stipendiat ved NHH.

Billettpris: 70,-
Filmpanelet er åpent for alle og det trengs ikke medlemskap for å løse billett.

FOXHOUNDS: THE PERSUIT OF BERNIE MADOFF av Jeff Prossermann.
Harry Markopolos er ekspert på økonomisk svindel og fikk i 1999 i oppdrag å etterprøve Bernie Madoffs finanskonglomerat, som så mange investorer satset penger på. Hva han oppdaget, ga han og hans kolleger en følelse av uvirkelighet.

FOXHOUNDS er en film du bør få med deg om du er interessert i politikk, økonomi, juss og generelt er samfunnsengasjert. Dessuten kan du skryte på deg at du var der – på det første Filmpanelet – den gang i februar 2011 da det hele ble innstiftet!

Etter filmen:
Pyramidespill for dummies

Bernie Madoff ble i 2009 funnet skyldig i det mange kaller historiens største svindelsak. I årevis hadde han gjennom pyramidespill svindlet investorer for titalls milliarder dollar. Sakens omfang var enormt, og det er flere lignende erfaringer i Norge. For få år siden ble 70 000 nordmenn lurt til å investere penger i selskapet The 5 percent Community (T5PC), noe som førte til massesøksmål da pyramiden kollapset.

Hvordan er det mulig at det berømte svindelspillet lurer så mange igjen og igjen? Ingebjørg Vamråk, som bidro sterkt til at T5PC kollapset i 2004, skal forsøke å komme til bunns i blant annet dette spørsmålet etter visning av dokumentaren Foxhounds: The pursuit og Bernie Madoff.