Home » Anbefaling, Arrangement, Featured, Film, Headline, Nyhet, Uncategorized

David Lynch og en overraskelse!

24 mars 2011 Ingen kommentarer

Denne helgen blir magisk. Først har vi gleden av å tilby deg en mystisk fredag med David Lynch’ to prosjekter Rabbits og Interview Project. På søndagen vil vi dra kaninen ut av hatten og vise deg en film du ikke vet hva er, men som vi vet er bra! Ingen grun til å være hjemme å se på tv med andre ord. Være kulturell og finn på et søndagssprell!

FREDAG 25.03

På fredag viser vi utdrag fra to prosjekter signert David Lynch, fra tiden før og etter hans siste film, Inland Empire, ble sluppet. Som alltid er fredagsvisningene gratis for våre medlemmer.

RABBITS
Lynchs lille kaninprosjekt fikk aldri noe særlig oppmerksomhet da det ble ferdigstilt i skyggen av Mulholland Drive i 2002. Denne miniserien involverer de samme skuespillerne, Scott Coffey, Laura Harring og Naomi Watts, men nå iført h…eldekkende kanindrakter. I løpet av ni korte episoder utforskes både deres depressive kjernefamilie og deres angstpregede forhold til verden utenfor. Bare mannen i huset våger seg ut, hvor han gjentatte ganger forsøker å skape kontakt med noen eller noe. Serien tar form som et mørkt kammerspill, med et publikum som ler instinktivt på helt gale tidspunkt.
Rabbits har etter hvert oppnådd anerkjennelse som Lynchs kanskje mest vellykkede sideprosjekt. Den oppleves like hintende, vag og manipulerende som hans største arbeider. Fire år senere, i Inland Empire, dukket serien opp på nytt. I filmens mest intense fase lykkes Laura Derns karakter i å ta seg helt inn i kaninenes hjem. To verdener og to arbeider møtes, i et prakteksempel på hvordan Lynch utformer allusjoner og direkte referanser til alt han tidligere har gjort.

INTERVIEW PROJECT
Når en snakker om David Lynchs filmer og TV-serier peker man ofte på de rare og unike figurene han skaper. «Han er ikke riktig god han derre Lynch» sier man kanskje med et smil om munnen. Men det virkelig fascinerende er at selv om David Lynch kanskje ikke er helt som oss andre, er vi andre søren meg ikke helt i
vater heller. I internettprosjektet Interview Project, sender han sine lakeier på en roadtrip gjennom Amerika for å finne mennesker du som seer kan møte og bli kjent med gjennom et lynchiansk bilde.
Bergen filmklubb skal vise et utvalgt knippe av de i alt 121 filmene. Variasjon er garantert! Det blir ingen dansende dverger, men en del likheter med karakterene Jack Nance spilte i sitt liv som David Lynchs faste skuespiller blir det nok garantert.

Visningen er gratis, forutsatt medlemskort (100,-).
Baren åpner en halv time før visning.

SØNDAG 27.03

Det er få som ikke liker overraskelser. Det er vel egentlig bare på film at den gretne, men egentlig ganske sjarmerende, fyren ikke liker overraskelser. Mot slutten av filmen viser det seg som regel at han egentlig er ganske glad i overraskelser likevel.
En ting er i hvert fall sikkert. Vi i Filmklubben liker overraskelser. Og skal en god overraskelse fungere må den holdes hemmelig. Noen hemmeligheter er gode og noen hemmelighete…r er vonde. Vi liker å tro at våre overraskelser bare er av førstnevnte sort. Etter et utall semestre med overraskelsesfilm tar vi sjansen, ja, vi fyrer løs med enda en visning hvor vi kan by på katta i sekken eller trollet i esken. Nasjonalitet, tema, lengde og bredde holdes hemmelig frem til kinomaskinisten snurrer i gang. Det eneste som er sikkert er at filmen er flunkende ny og ennå ikke vist på kino i Bergen.
Som vanlig vil kveldens film verken bli annonsert på løpesedler eller plakater, og dere kan bare glemme muligheten for at noen av Filmklubbens betrodde lekker fintfølende info. Blant de siste semestrenes overraskelser finner vi gullkorn som Hard Candy, Grizzly Man, Tjenare Kungen, Historien om den gråtende kamel og Milk.
Møt opp på Filmklubben og se hvilket troll vi rister ut av esken denne gangen.

Billetter: 50,- Medlemskort (obligatorisk): 100,-