Home » Arrangement, Featured, Film, Uncategorized

Det Akademiske Kvartérs Tivolisal
Åpent for alle, ingen medlemsavgift, bill kr. 70,-

IF A TREE FALLS

Filmpanelet er et samarbeid mellom BIFF, Studentersamfunnet og Bergen filmklubb – hvor det første lørdag i hver måned vises en aktuell dokumentarfilm som har relevans for det offentlige ordskiftet. I forbindelse med forestillingen søker vi også å etablere et panel for debatt av filmen som blir vist.

Lørdag 2. april vises filmen IF A TREE FALLS som er en rykende fersk amerikanske dokumentarfilm om sivil ulydighet og den bevisste eller ubevisste begrepsforvirringen som råder i USA mellom aksjonistbegrepet og terrorisme.

Naturvernaksjonister i delstaten Washington gikk kanskje noe langt da de tente fyr på sagbruksbedrifter som hogget ned trær i storskala rundt tusenårsskiftet – og etter en del års etterforskining maktet FBI å finne en av anførerne. En tid etter 11. september 2001 rullet de opp hele dette såkalte terrornettverket og fikk fengslet mange av de involverte. Her får vi en innføring i FBIs godt anvendte strategi ved å gi tysterne (som ofte er anførerne) amnesti mot at de vitner mot sine venner.

Filmen tar for seg blant annet de harde straffer som venter aksjonistene – aktoratet nedla påstand om livstidsdom for flere av de involverte. Hvordan det gikk med de respektive tiltalte blir avdekket i IF A TREE FALLS og vi sitter nokså hoderystende tilbake etter et grundig innsyn i amerikansk rettspraksis (også) på dette feltet.

Filmens regissør Marhall Curry er en temmelig anerkjent filmskaper i sitt hjemland og han vil gjeste BIFF i oktober, denne gang bl.a. som foredragsholder.

Facebook-event
BIFF