Home » Anbefaling, Arrangement, Featured, Film

07.05 – FILMPANELET: An African Election

6 mai 2011 Ingen kommentarer

Lørdag 7. mai kl. 16.00 – Tivoli, Det Akademiske Kvartér

Åpen forestilling – ikke medlemskap, billett kr. 70,-

Valget i Elfenbenskysten medførte en langvarig tautrekking mellom presidentkandidatene om hvem som hadde vunnet valget, selv om det var allment akseptert at den sittende presidenten hadde tapt valget. I nabolandet Ghana fant et presidentvalg sted i 2008. Vi følger dette på nært hold i denne ferske dokumentaren som hadde premiere i Sundance 2011.

BIFF, Bergen filmklubb og Studentersamfunnet fortsetter serien med filmer første lørdag i måneden. Denne spennende dokumentarfilmen om valget i Ghana i 2008 er bygget opp som en thriller og beskriver hvordan det sittende partiet og utfordrerne førte valgkampen, som etterhvert ble gradvis mer intens, uoversiktlig og med klare innslag av korrupsjon.

Filmskaperen Jarreth Metz har kommet svært nært innpå de resepektive aktørene i AN AFRICAN ELECTION. Han fanger inn intrigene som utspiller seg på oppsiktvekkende vis, hvor følelser, lidenskap og etiske valg både truer og opprettholder den demokratiske prosessens integritet. Den er en spore til håp for flere afrikanske nasjoner og for demokratiske verdier og politisk vitalitet på et kontinent som har mange eksempler på valgfusk og skjulte agendaer fra sittende regjeringer. Flere land i Vest-Afrika er rike på naturressurser og det er mange motstridende interessekonflikter som kan utløse politisk og samfunnsmessig ustabilitet, kaos og til og med militærkupp.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.