Home » Anbefaling, Arrangement, Film, Headline, Nyhet

15.08 – Slippfest: Air Guitar Nation + Rock Band

10 august 2011 Ingen kommentarer

Mandag 15. august kl. 20.00 inviterer vi til slippfest for Bergen filmklubbs jubileumskatalog i anledning 50 år. Vi presenterer vår flunkende nye praktkatalog med en heidundrende temafest i gitarens tegn.

Air Guitar Nation skildrer den amerikanske østkystens dedikerte luftgitarmiljø, et knippe storøyde drømmere som gjennom sin hengivenhet til kunsten kjemper seg til verdensmesterskapet i luftgitar i Olou, Finland.
Den første konkurransen i USA foregår på en strippeklubb i New York. Humor og distanse preger aktørene – de bruker scenenavn og noen kler seg ut. Det hele minner om amerikansk wrestling. Men under ligger alvor og sterke konkurranseinstinkt. Som med fribrytingen er det mye trening bak opptredenene, men ulikt brytingen er ikke resultatet avtalt på forhånd. Vi dras med inn i filmen som i en spennende sportsreportasje, samtidig som vi fanges og underholdes av humoren og det absurde i det hele.

Filmen følger spesielt to av de amerikanske deltakerne. David «C Diddy» Jung er sønnen som foreldrene tenkte skulle studere medisin, men som selv valgte å gå på teaterskole. Svenskættede Dan «Björn Türoque» Crane er utfordreren som ikke vil gi seg selv om han taper knapt mot C Diddy i den aller første konkurransen. Filmen følger spenningen mellom disse to, den gjensidige respekten og den intense vinnerviljen. På reportasjelignende vis med håndholdt kamera følger vi de ulike deltakerne på og av scenen. Intervjuene binder det hele sammen og trekker oss med i dramaet.

Når rulleteksten har passert håper Bergen filmklubb at du blir litt til, fordi kvelden er langt ifra over. Vi åpner baren, kobler opp Playstation og fyrer opp Rock Band – så får vi se om C Diddy og Björn Türoque har lært deg en ting eller to.