Home » Anbefaling, Arrangement, Featured, Film, Headline, Nyhet

30.10 – A Zed & Two Noughts

25 oktober 2011 Ingen kommentarer

To tvillinger mister sine koner i en bilulykke forårsaket av en underlig fugl. De blir begge besatt av den nå amputerte sjåføren, og bestemmer seg for å frigjøre alle dyrene fra dyrehagen. Innenfor symmetriens rammer forteller multikunster Peter Greenaway flere overlappende historier om tvillingers sammensmeltede psykologi, evolusjonsteori, dyrs forråtlelsesprosess, og lysets mester, Vermeer. Og er forresten sebraen svart med hvite striper eller hvit med svarte?

Bergen filmklubb tok tidlig til seg denne juvelen, og viste den allerede i 1986, samme år som den kom ut. Z00 har deretter blitt vist kontinuerlig utover hele 1990 -og 2000-tallet, sist gang på Magnus Barfot Kino i 2007.

MER INFO | FACEBOOK

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.