Home » Anbefaling, Arrangement, Featured, Film, Headline, Nyhet

08.12 – Konsertpaleet: Metropolis med stumfilmkonsert av Jørgen Larsson

3 desember 2011 Ingen kommentarer

Bergen filmklubb avslutter jubileumssemesteret med en heidundrende visning av scifi-klassikeren Metropolis i KP1! Versjonen som vises er den nyrestaurerte 2010-versjonen, med 25 tidligere tapte minutter som ble oppdaget i Buenos Aires i 2008. Nærmere premierevisningen i Berlin i 1927 kommer man altså ikke.

Planer om opprør blant arbeiderne i fremtidsbyen Metropolis får industridirektøren Fredersen til å ta i bruk en avansert robot. Hans sønn tar arbeidernes side. Fritz Langs science fiction-klassiker fra 1927 handler om klasseopprør, sosial bevissthet og skremmende maskiner – med det aller ypperste av tjuetallets filmteknologi.

Til dette kalaset får vi servert en improvisert flygelkonsert av den klassisk trente pianisten Jørgen Larsson, som har lang fartstid med lignende arrangementer både for Cinemateket og Bergen filmklubb. Dette vil du ikke gå glipp av!

Billetter koster 100,- for alle, og kan bestilles på bergenkino.no eller i skranken på Konsertpaleet eller Magnus Barfot.

Vel møtt, og takk for i år!

MER INFO | FACEBOOK