Home » Anbefaling, Arrangement, Featured, Headline, Nyhet

25.01 – Youtube Throwdown

19 januar 2012 Ingen kommentarer

Bergen filmklubb gjentar suksessen og presenterer nok en gang den digitale tidsalders ypperste virale perler på Landmark.

YouTube Throwdown handler om å finne fram de aller morsomste, teiteste, mest imponerende eller tankevekkende videoene på YouTube for så å vise dem til publikum, høste deres hyllest og knuse motstanderen ned i støvlene. I så måte er YouTube Throwdown en metafor for livet selv: Det hele handler ikke kun om å overleve, men om å gjøre det med stil.

Slik foregår vårens vakreste eventyr: man melder seg på, enten som enkeltdeltaker eller del av et lag på to personer. En jury fagutdannet i YouTube plukker ut de to første deltakerne eller lagene til å møte hverandre i nettbasert tvekamp, hvor de så får en kategori, en datamaskin og en liten tenkepause til å finne den beste videoen i kategorien. Det gjelder altså å forberede seg til å finne frem videoer man er sikker på vil passe i de kategoriene man får tildelt. Det hele foregår på cup-vis, før vi til slutt ser kampen mellom de to beste deltakerne eller lagene for kvelden. Vinneren av kvelden blir belønnet med heder og ære og den sagnomsuste vandrepokalen, samt beundrende blikk fra samtlige i lokalet – «tenk om lille jeg kunne være like flink til å lete fram videoer på Internett!»

Vi lar det hele foregå i en tone som imøtekommer både de digitale darwinistene, så vel som de som kun ønsker å slå et slag for fellesskapet ved å dele litt av den virtuelle skattekisten som YouTube er. Fremfor alt er arrangementet en hyllest til menneskets kreativitet og intelligens, som i sin grenseløse fantasi makter å produsere et tilsynelatende uendelig antall techno-remixer av alt fra skuespillere som flipper ut, til barn som biter, eller som klarer å utarbeide slikt et ekspansivt bibliotek av greatest shits fra fjernsynssendte talentkonkurranser verden over, eller lage animasjonsfilm av frukt som stripper eller stoler som har sex. På YouTube har banaliteten ingen grenser, og på YouTube Throwdown peker ingen fingre. La den infantile regresjonen bre seg over deg, tre opp til datamaskinen, la inspirasjonen strømme, og la videoen følge likeså.

Vi ses på Landmark, kl. 20:00!

Vil du melde deg på? Send en melding til email hidden; JavaScript is required eller si ifra på vår Facebook-side!

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.