Home » Anbefaling, Arrangement, Featured, Film, Headline, Nyhet

12.02 – Edvard Munch

10 februar 2012 Ingen kommentarer

Hvordan lage film om selveste Edvard Munch? For briten Peter Watkins var svaret et nesten tre timer langt, delvis improvisert og sjangerblandende filmeksperiment. Ambisjonsnivået er skremmende høyt, men heldigvis er gjennomføringsevnen tilsvarende. Ved hjelp av et stort ensemble av amatørskuespillere rekonstruerer regissør og manusforfatter Watkins scener fra Edvard Munchs liv, fra en barndom preget av sykdom og død til den endelige anerkjennelsen som kunstner rundt århundreskiftet. Edvard Munch er et dokudrama som tar filmkunsten like alvorlig som malerkunsten.

Knut Ormhaug, sjefskonservatør ved Bergen Kunstmuseum, vil holde innledning før filmen. Dette bør alle få med seg!

MER INFO | FACEBOOK

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.