Home » Anbefaling, Arrangement, Featured, Film, Headline, Nyhet

06.05 – Blade Runner

3 mai 2012 Ingen kommentarer

Året er 2019, stedet er Los Angeles. Den teknologiske utviklingen har gjort det mulig å lage menneskeaktige roboter så naturtro at de er umulige for menigmannen å oppdage – de betegnes som replikanter. De har maskinenes ekstreme styrke, hurtighet og intelligens – som gjør dem velegnet til arbeid som mennesker måtte vegre seg for å utføre. Da de hyperavanserte maskinene utviklet bevissthet og fri vilje begynte de å gjøre opprør mot sine menneskelige slaveherrer. Av den grunn ble replikanter ulovliggjort på jorden og alle fikk en begrenset levetid på tre år. De replikantene som trosser forbudet pensjoneres av replikantjegere, såkalte Blade Runners.

Etter sin første kinolansering i 1982, fulgt av en “directors cut” i 1992, kom Blade Runner: The Final Cut ut i 2007, stemplet som den ultimate utgaven. Denne nye versjonen utvider en del scener, mens den trimmer ned noen andre, i tillegg til å gi både bilde- og lydkvalitet et betydelig løft. Resultatet er en film som er tightere, og som i enda større grad enn tidligere vektlegger fremtidens Los Angeles som et miljø, og ikke bare som et scenario.

MER INFO | FACEBOOK

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.