Home » Featured, Headline, Nyhet, Uncategorized

9-13.5 – Homodagene

9 mai 2012 Ingen kommentarer

I regi av Homodagene 2012 vil Bergen Filmklubb være med på å arrangere filmvisning i Tivoli på Kvarteret Torsdag og Søndag denne uken.

Det vil bli vist både spillefilmer og dokumentarfilmer, og det vil bli arrangert debatt i tilknytning til minst en av visningene, der sentrale temaer i fimen/filmene vil bli diskutert. Det er en viktig målsetting for festivalen å vise filmer av høy kvalitet, og filmer som tar opp samfunnsaktuelle LHBT-temaer innen som kanskje ellers ikke hadde fått oppmerksomhet. Alle årets filmer er fra 2011 og 2012, og dette er Norgespremieren for samtlige.

Dersom du har festivalpass kommer du gratis inn på filmene, ellers koster det kr 70,- pr film og 50,- for medlemmer av Bergen Filmklubb.

Torsdag kl 18.00 Keep the Lights On

Det er 1997 i New York City, dokumentarfilmskaper Erik Rothman først møter Paul Lucy, en kjekk men hemmelighetsfull advokat i forlagsbransjen.En film om sex, vennskap, intimitet og mest av alt kjærlighet, Keep the Lights On tar et ærlig blikk på relasjoner i vår tid.

Torsdag kl 20.00 Vito

Historien om Vito Russo, grunnleggeren av den homofile frigjøringsbevegelsen, forfatter av «The Celluloid Closet», og uredd AIDS aktivist på 1980-tallet. Etter filmen blir det debatt med Bård Nylund og Walter Heidkampf.

Søndag kl 15.00 Invisible Men
Filmen forteller historien til forfulgte homofile palestinere som har flyktet fra familiene sine til Tel Aviv. Felles for de tre er en skjebne som innebærer å søke asyl i land utenfor Israel og Palestina, og å forlate hjemlandet sitt for godt.

Søndag kl 20.00 Cloudburst

Historien om Stella og Dot er et eldrende lesbisk par som reiser til Canada for å gifte seg. En varm og nær film med humor og alvor.