Home » Anbefaling, Arrangement, Featured, Film, Headline, Nyhet

23.09 – La Jetée + 12 Monkeys

20 september 2012 Ingen kommentarer

Filosofen, forfatteren, fotografen og filmskaperen Chris Marker har gått bort. Christian François Bouche-Villeneuve, kjent via flere alterego, døde 30. juli, dagen etter sin nittiførste bursdag. Før sommeren lykkes det endelig Bergen filmklubb å sette opp en visning av hans magnum opus, Sans Soleil (1983). Nå ønsker vi å hylle grunnleggeren av essayfilmen ved å vise filmen som først gjorde at folk fikk opp øynene for ham: La Jetée står fremdeles tilbake som en milepæl i filmhistorien, og er obligatorisk pensum for enhver filmstudent. Filmens ettertrykkelige slagkraft ble om mulig enda tydeligere i 1995, da Terry Gilliam valgte å basere Twelve Monkeys på nettopp La Jetée. Disse filmene utfyller hverandre på en særs tilfredsstillende måte og derfor har vi valgt å presentere dette som en double bill.

MER INFO | FACEBOOK

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.