Home » Anbefaling, Arrangement, Featured, Film, Headline, Nyhet

26.09 – Skjult

24 september 2012 Ingen kommentarer

Åpningsscenen i Skjult kan ved første øyekast ligne et stillbilde: vi ser et hus i et opplyst boligområde, to biler står parkert utenfor. Når en syklist passerer innser vi at dette faktisk er alt annet enn et fotografi, det er et betraktende blikk, i form av en flere timer lang innspilling på en videokassett som det parisiske ekteparet Georges og Anne Laurent en dag finner utenfor døren sin. Det er deres hus blikket hviler på, og de neste dagene skal de motta stadig flere slike videoer, pakket inn i barnslige tegninger, som et vitnesbyrd på at det hele tiden er noen der, en skjult betrakter. Michael Haneke vil tvinge oss til å reflektere over det vi ser. Slik nærmer han seg den greske tragediens katarsis – tilskueren skal gjennom frykt og medlidenhet oppnå innsikt og renselse, men samtidig aldri slippe unna den umulige tanken: Det kunne ha vært meg. Det kunne ha vært deg.

MER INFO | FACEBOOK

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.