Home » Anbefaling

14.10 – BIFF-snadder og førpremiere: Beasts of the Southern Wild

11 oktober 2012 Ingen kommentarer

Nok en gang er det tid for Bergen internasjonale filmfestival, som hver oktober kupper Magnus Barfot åtte hele dager for å presentere et hundretalls ferske filmer til i overkant av 50 000 gjester. Allerede uken før BIFF sparkes i gang, får vi lov til å gi folket en godbit fra årets program.

Alle snakker om den for tiden, så nå inviterer vi til førpremiere på den BIFF-aktuelle og prisbelønnede BEASTS OF THE SOUTHERN WILD.

I et glemt og trassig sumpsamfunn, avskåret fra resten av verden av en massiv demning, bor en seks år gammel jente ved navn Hushpuppy. Løftet av hennes barnslige optimisme og ekstraordinære fantasi, mener hun at den naturlige verden er i balanse med universet, helt til en voldsom storm snur opp ned på hennes virkelighet. Desperat etter å gjenoppbygge strukturen i sin egen verden for å redde sin syke far og sitt synkende hjem, må denne lille heltinnen lære å takle ustoppelige katastrofer av episke proporsjoner.

Hushpuppy er ikke bare filmens heltinne, hun er dens sjel. Hennes fargerike fantasi er med på å påvirke verden rundt henne. BEASTS OF THE SOUTHERN WILD er et helt eget univers: mytologisk, antropologisk, folkloristisk og apokalyptisk. Til tross for bare å bestå av amatørskuespillere, skildrer rollebesetningen i Benh Zeitlins kritikerroste debutfilm båndene i et mikrosamfunn i en verden hvor kun de sterkeste overlever, på en helt fortryllende måte.

FACEBOOK | BIFF-PROGRAM</>

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.