Home » Film

27.10 – Halloween-spesial: The Thing

23 oktober 2012 Ingen kommentarer

Er du en hund etter Halloween? I år setter Bergen filmklubb opp The Thing som en del av Kvarterets helhusarrangement. Nei, vi snakker ikke om den kjipe prequel-en som gikk på kinoer i fjor, men John Carpenters briljante grøsser fra 1982.

Isolert fra omverdenen opererer en stab amerikanere en forskerstasjon i Antarktis. En dag kommer en hund løpende ut av isødet, med et par bablende, skyteglade nordmenn hakk i hæl. Nordmennene møter sin død, men hunden får god mottakelse. I god grøsserstil er hunden naturligvis et monster fra verdensrommet, som kan ta formen til enhver organisk skapning den kommer i kontakt med. Det tar ikke lang tid før monsteret gjør seg kjent med forskerstaben, og det som følger er et gørr-o-rama av den analoge sorten –gummi, slim og roboter i en blanding du aldri har sett før.

Spesialeffektene i The Thing holder seg til denne dag, knuser de mest avanserte dataeffekter, og vil gi selv den mest blaserte grøsserfantast frysninger. Samtidig er ikke filmen bare en masse skrangel, for selv om spesialeffektene vekker ubehag er paranoia et like så viktig element. Ettersom monsteret kan ta formen til hvem som helst, utvikles en mistro mellom forskningsstasjonens beboere. De vet ikke hvem som er til å stole på og etter hvert som frykten griper dem blir hver mann en fare, monster eller ikke.

Bring ditt beste The Thing-kostyme og møt opp på Kvarteret 27. oktober for en intens, kroppslig opplevelse.

Visningen er en del av Kvarterets Halloween-Helhus, som er fullstendig gratis.

FACEBOOK

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.