Home » Anbefaling, Arrangement

07.03 – Youtube Throwdown (Chagall)

5 mars 2013 Ingen kommentarer

YouTube Throwdown har blitt et fast innslag i Bergen Filmklubbs program – et semester uten er ikke et semester å regne med. Det handler om å finne fram de aller morsomste, teiteste, mest imponerende eller tankevekkende videoene på YouTube for så å vise dem til publikum, høste deres hyllest og knuse motstanderen.

Herligheten avvikles slik: man melder seg på, enten som enkeltdeltaker eller som del av et lag. Dette kan gjøres ved å sende en e-post til Bergen filmklubb, eller i døra når man ankommer arrangementet. Når showet er i gang skal de forskjellige lagene møte hverandre i tur og orden til en nettbasert tvekamp. Man trekker en kategori og får så en liten tenkepause til å søke seg frem til den beste og mest passende videoen. Vi kan allerede nå nevne noen aktuelle kategorier: «Dyrisk», «Fydda, for ei flause!», «Rart, gammelt og norsk» og «Bad lip reading (dubbing)». Det hele foregår på cup-vis, før vi til slutt får den store finalen mellom de to beste deltakerne eller lagene for kvelden. Vinneren av Youtube Throwdown blir belønnet med heder og ære, og den sagnomsuste vandrepokalen.

Bergen filmklubb lar det hele gå for seg i en tone som imøtekommer både de digitale darwinistene, så vel som de som kun ønsker å slå et slag for fellesskapet ved å dele litt av den virtuelle skattekisten som YouTube er. Fremfor alt er arrangementet en hyllest til menneskets grenseløse fantasi, som makter å produsere et tilsynelatende uendelig antall techno-remixer av alt fra skuespillere som flipper ut, til barn som biter; eller som klarer å utarbeide slikt et ekspansivt bibliotek av greatest shits fra fjernsynssendte talentkonkurranser verden over; eller lage animasjonsfilm av frukt som stripper eller stoler som har sex. På YouTube har banaliteten ingen grenser, og på YouTube Throwdown peker ingen fingre. La den infantile regresjonen bre seg over deg, tre opp til datamaskinen, la inspirasjonen strømme, og la videoen følge likeså.

Meld deg på allerede nå – send en e-post til post alfakrøll bergen-filmklubb.no!