Home » Anbefaling, Film

03.04 – Pianolærerinnen

1 april 2013 Ingen kommentarer

Østerrike synes å være de iskalde kynikeres land – det gamle keiserriket har fostret en rekke kulturkritiske kunstnere, og innenfor filmlandskapet er regissør Michael Haneke blant de mest kjente. Pianolærerinnen følger den middelaldrende musikkprofessoren Erika Kohut, som underviser ved musikkonservatoriet i Wien. Erika deler fortsatt hus – og seng – med sin demoniske mor, som ikke tillater noen form for eksess i hennes tilværelse. Isabelle Huppert, som er aktuell i Hanekes nyeste film Amour (2012), vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle i Cannes 2001 for sin tolkning av Erika – en høyst fortjent utmerkelse. Erikas forkrøplede absolutisme er filmens ubehagelige essens.

MER INFO | FACEBOOK

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.