Home » Anbefaling, Arrangement, Film

10.05 – Hiroshima Mon Amour (LÍNT SLIPPFEST)

8 mai 2013 Ingen kommentarer

Hiroshima Mon AmourLínt + Bergen Filmklubb + Stocken & Svanen + Support Art

Velkommen til slippfest for Línts «Línts EP» på Landmark! Bergen filmklubb starter kvelden med filmen «Hiroshima Mon Amour».

Etter den andre verdenskrig ble det laget flere filmer som tok utgangspunkt i bombingen av Hiroshima og Nagasaki. En av dem som huskes best i dag er Alain Resnais Hiroshima mon Amour fra 1959. Den skildrer et kort og intenst klærlighetsforhold mellom en japansk ingeniør og en fransk skuespillerinne som er på besøk i Hiroshima for å medvirke i en fredsfilm. Begge er preget av sin fortid, han av bomben i 1945, hun av en tragisk forelskelse i en tysk soldat i hjembyen Nevers. Filmen beveger seg hele tiden mellom nåtid og fortid. Denne vekslingen i tid er en teknikk Resnais har brukt i de fleste av filmene sine.

Resnais har utviklet en filmstil hvor fortid og nåtid nærmest smelter sammen visuelt. Det samlende punktet er den menneskelige bevissthet hvor fragmenter fra ulike livsepoker nærmest smelter sammen. Resnais bruker ikke konvensjonelle fortellermåter hvor en handling gjengis fra begynnelse til slutt. Hans stil er mer som en musikk-komposisjon med sammenflettede temaer og variasjoner. Vi i Bergen Filmklubb føler denne filmen vil skape god stemmning for kveldens videre underholdning.

PROGRAM:
Dørene åpner 21.00 / Filmstart 21.30
Cc.: 100,- / 50,- for medlemmer av Bergen filmklubb

Bergen Filmklubb viser:
«Hiroshima Mon Amour»

DJ’S:
Stocken & Svanen (Club Crocodillo)

Support Art:
Torstein Mills
Espen Cook
Arild Instanes

Línt på:
WiMP: http://wimp.no/wweb/artist/?artist=4762091
Spotify: http://open.spotify.com/track/2lngsZKjiOBbjtCX5fhqJV
Soundcloud: http://soundcloud.com/user2107872
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=R_mZCn0XHF0

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.