Home » Anbefaling, Arrangement, Film

25.09 – Funny Games

23 september 2013 Ingen kommentarer

Funny-Games-I-300x162En familieferie i et sommerhus blir avbrutt av to uvanlig høflige unge menn – de dukker opp for å låne egg, men mister dem i gulvet og sørger samtidig for å dytte familiens telefon i vasken. Kledd i hvitt og med navnene Peter og Paul fremstår de to inntrengerne urovekkende uskyldsrene, og når husets familefar nøler med å låne vekk en golfkølle reagerer de hvitkledde med vold. Det neste døgnet tortureres familien med en rekke knep, triks og veddemål, tilsynelatende umotivert. Som i alle Michael Hanekes filmer flettes ubehag og underholdning kvalmende tett, og effekten gjør østerrikeren til en moralens mester. Funny Games bruker de samme kontrollerende grepene som filmens inntrengere – på strategisk og polemisk vis blottlegger den sitt budskap.

MER INFO | FACEBOOK

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.