Home » Uncategorized

29.09 – Vannliljer

26 september 2013 Ingen kommentarer

Vannliljer3-300x199Tross et bankende hjerte for synkronsvømmelagets vakre kaptein, Floriane, vet 15 år gamle Marie at hun har like liten sjanse til å bli en av jentene på laget som hun har til å gli sømløst inn blant sine jevnaldrende klassekamerater. Med Vannliljer ble franske Céline Sciamma særlig lovprist for sin minimalistiske stil, men også for behandlingen av temaer som seksuell identitet og kvinner i oppvekst. Sciammas skildring av sine unge karakterer skiller seg imidlertid fra de fleste andre fremstillingene av tenåringsjenter på film: der andre ser overflate, øyner hun dybde, og de uskrevne overgangsritene som må finne sted i forvandlingene fra barn til voksen blir fremstilt som de traumatiske omveltningene de faktisk er.

MER INFO | FACEBOOK