Home » Anbefaling, Arrangement, Film

09.10 – Nedfall: John Smith – Early Shorts (Landmark)

8 oktober 2013 Ingen kommentarer

nedfallNedfall viser turneprogrammet John Smith: Early Shorts fra LUX (London, UK).

Nedfall er Bergen Kunsthalls egen serie for film- og videokunst og produseres i samarbeid med Bergen Filmklubb. Nedfall blir kuratert av Bergen Kunsthall (Ingrid Erstad og Åse Løvgren) og vil inneholde filmvisninger, presentasjoner og foredrag.
Opprinnelig er Nedfall tittelen på en kortfilm av Erik Borge fra 1964 og blir av mange regnet som den første frie kunstneriske filmen i Norge. Den banet veien for en periode med eksperimentering innen ny norsk film som representerte et brudd med etablerte holdninger og verdier.
Nedfall har tidligere vist filmer av blant andre Harun Farocki, Anton Vidokle, Phil Collins og Petra Bauer/Kim Einarsson/Marius Dybwad Brandrud.

Pris: Gratis for medlemmer av Bergen Filmkubb og Bergen Kunsthall. (medlemskap kan kjøpes). kr 40 for uten medlemskap.