Home » Anbefaling, Arrangement, Film

04.12 / 05.12 – Nedfall: Century of the Self (Landmark)

4 desember 2013 Ingen kommentarer

nedfallNedfall presenterer: «Century of the Self» episode 1-4, Adam Curtis (2002). 4.des kl 19.00 vises episode 1 og 2 med en presentasjon av Helge Holgersen. 5.des kl 19.00 vises episode 3 og 4 med en presentasjon av Synnøve Skarsbø Lindtner og etterfølges av en samtale mellom de to. Filmene er engelske og er utekstet.

Nedfall er Bergen Kunsthalls egen serie for film- og videokunst og produseres i samarbeid med Bergen Filmklubb. Nedfall blir kuratert av Bergen Kunsthall (Ingrid Erstad og Åse Løvgren) og inneholder filmvisninger, presentasjoner og foredrag.

Opprinnelig er Nedfall tittelen på en kortfilm av Erik Borge fra 1964 som blir av mange regnet som den første frie kunstneriske filmen i Norge. Den banet veien for en periode med eksperimentering innen ny norsk film som representerte et brudd med etablerte holdninger og verdier.

Nedfall har tidligere vist filmer av blant andre Agnès Varda, Harun Farocki, Anton Vidokle, Phil Collins og Beate Petersen.

Tid: 19:00
Billetter: 40,- / Gratis for medlemmer i Kunsthallen & Filmklubben