Home » Anbefaling, Arrangement, Film

19.03 – Funeral Parade Of Roses

17 mars 2014 Ingen kommentarer

funeralparade05Vi befinner oss i Japan på slutten av 1960-tallet. De sosiale normene er under oppbrudd og seksuelle mønstre og holdninger forandres. Tidligere var det sjeldent at man så homser, «drag queens» og transvestitter gatelangs i Tokyo, men etter hvert begynte det sakte men sikkert å vokse seg frem et distinktivt undergrunnsmiljø. Dette ble den store inspirasjonen for regissør Toshio Matsumoto da han planla å lage Funeral Parade of Roses. Filmen er også en løs adapsjon av myten om Ødipus Rex, hvor Ødipus dreper sin egen far og ender opp med å gifte seg med sin mor. Matsumoto har derimot vendt på historien, slik at i filmen dreper den transseksuelle hovedpersonen, Pîta, sin mor slik at han kan ha seksuell omgang med sin far. Dette er den underliggende historien for filmen, men Funeral Parade of Roses er først og fremst en skildring av «drag queen»-miljøet, deres utesteder, deres relasjoner, rivaliseringer og sexliv.

MER INFO | FACEBOOK

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.