Home » Arrangement, Film

23.03 – La Notte

20 mars 2014 Ingen kommentarer

vlcsnap-2014-01-12-23h34m51s55Vi møter den suksessrike forfatteren Giovanni (Mastroianni) og hans kone Lydia (Moreau), som sammen bor i Milanos fasjonable strøk. Etter et sykehusbesøk hos en døende venn, blir Lydia forbannet på sin mann hvorpå de drar hver sin vei. Det er åpenbart en del hindringer i veien fram til ekteskapelig harmoni mellom Giovanni og Lydia. Paret har slått seg til ro, tause og rutinemessige, de har låst seg selv inne i et ekteskapsfengsel. La Notte står som et av de virkelige store verkene fra 60-tallet, og regnes som et av Antonionis store filmatiske verk. Filmen merket en tydelig utvikling i Antonionis karakteristiske stil og banet videre vei for klassikere som Den røde ørkenen (1964) og Blowup (1966).

MER INFO | FACEBOOK

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.