Home » Anbefaling, Arrangement, Featured, Film, Headline, Nyhet, Uncategorized

29.10 – Lady Vengeance

27 oktober 2014 Ingen kommentarer

«Sympathy for Lady Vengeance fullfører Chan-wook Parks hevntrilogi som startet med Sympathy for Mr. Vengeance i 2002, og som ga regissøren juryens spesialpris i Cannes i 2004 med film nummer to, Oldboy. Selv om de tre filmene hører sammen, forteller de tre forskjellige historier med ulike karakterer. Manuset til filmene er det Park selv som står bak. Tematisk er hevn det som står i høysetet.

Hans filmer sjokkerer og er forstyrrende voldelige, noen ganger langt over grensen for det som er behagelig. Likevel er filmene hans så estetiske og gjennomførte at de flere ganger tar pusten fra publikum. Det er vanskelig å sjangerdefinere disse hevnfilmene. I utgangspunktet befinner de seg nærmest dramaet og spenningsthrilleren, men de har felles at de fletter sammen historier av små puslespillbiter. Sympathy for Lady Vengeance tar, ikke ulikt Oldboy, utgangspunkt i en kvinne som blir løslatt etter en 13 år lang fengselsstraff for kidnapping og drap. Gjennom et finurlig dramaturgisk grep forteller filmen videre det bakenforliggende og hva som skjer etter løslatelsen. Sympathy for Lady Vengeance ble besøkt av nærmere 4 millioner og ble den femte mest sette filmen på kino i hjemlandet i 2005.

Tr.Heim Filmklubb»

Tittel: Lady Vengeance
Manus: Chan-wook Park og Seo-Gyeong Jeong
Foto: Chung-hoon Chung
Musikk: Seung-hyun Choi
Medvirkende: Min-sik Choi og Yeong-ae Lee
Produksjonsår: 2002
Nasjonalitet: Sør-Korea
Språk: Koreansk
Spilletid: 127 min.
Visningsformat: 35mm

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.