Home » Anbefaling, Arrangement, Film, Nyhet

02.11 – Distant Voices, Still Lives

31 oktober 2016 Ingen kommentarer

distant-voices-still-lives-stillDistant Voices, Still Lives (1988) har blitt kåret til en av de 100 beste filmene i britisk filmhistorie av Time Out Magazine, og vant i sin tid den prestisjetunge Grand Prix fra den belgiske filmkritikerforeningen. Den ble spilt inn sent på åttitallet i to omganger, der den siste delen, Still Lives, ble filmet to år etter Distant Voices. Filmen er mer et bildeessay enn noe annet, og har med sin presise tidsskildring og musikkbruk blitt kategorisert som en operette. Populærmusikken står sentralt i filmen, hvor karakterene ved flere anledninger selv synger sanger fra tidsepoken og samles ved det lokale vannhullet.

Filmen utspiller seg gjennom de store øyeblikkene i en families liv – fødsel, giftemål og begravelse – og utforsker på interessant vis menneskets minne. Distant Voices tar for seg en katolsk arbeiderfamilie på 1940-tallet som lever i et dominerende patriarkalske regime. Familiens minner er sterkt knyttet til familieoverhodets brutalitet overfor alle i familien, og illustrerer råskapen ved tidens arbeiderfamiliedynamikk. Still Lives skildrer livet videre: barna har blitt voksne, men kvinnene er fremdeles dominert av mennene i samfunnet.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.