Home » Anbefaling, Arrangement, Film, Nyhet

01.02 – Horse Money

31 januar 2017 Ingen kommentarer

HorseMoney_051-1600x900-c-default

“(…)’Horse Money’ offers a challenge worth meeting for viewers prepared to give it patience” – Ben Kenigsberg, New York Times

Den portugisiske regissøren Pedro Costa er kjent for å benytte kameraet som en viktig observatør av Portugals slum. Med et brutalt, men empatisk blikk skildrer han mennesker preget av narkotikaavhengighet og forfall.

Ved å kombinere dokumentar og fiksjon skaper han filmer som føles ærlige og poetiske, men samtidig eksplisitte i portretteringen av dagens Portugal. Med Horse Money tar han et skritt videre og skaper et drama som vever sammen drøm og virkelighet – en manns fortid og nåtid.

Horse Money har ingen spesifikk historie. Et forsøk på å beskrive hva filmen handler om blir som å gjenfortelle en intens drøm. Det er dette som ligger til grunn for opplevelsen av filmen. Det føles som om man observerer en drøm, og at man i drømmen beveger seg fra ett minne til et annet.

I 2014 rangerte det britiske tidsskriftet Sight & Sound Horse Money som årets tredje beste film.

ENGLISH

Pedro Costa is a major filmaker on the international scene, through his depiction of contemporary Portugal, with films that fuse documentary and fiction film. With Horse Money Costa creates a cinematic experience as haunting as an intense dream.

Regi og manus: Pedro Costa, Portugal, 2014 DCP, farger, 1 t. 43 min. Portugisisk tale, engelske tekster, Foto: Leonardo Simões; musikk: Os Tubarões, Olivier Messiaen; med: Ventura, Vitalina Varela, Tito Furtado.

19:00 i Tivoli (Det Akademiske Kvarter)
50,- for medlemmer
50,- for medlemsskap