Home » Anbefaling, Arrangement, Film, Headline, Nyhet

19.02 – Thirteen

11 februar 2017 Ingen kommentarer

OBS! FIlmvisning skjer på Landmark.

“The itsy-bitsy spider dropped acid at the park…”

13 ÅR GAMLE Tracy (EN-E-dancingvan Rachel Wood) er en intelligent og flittig skoleelev som går i syvende klasse i Los Angeles. Sammen med vennene befinner Tracy seg nær bunnen av ungdomsskolehierarkiet, og hun blir derfor overrasket når hun en dag får et kompliment fra skolens mest populære jente, rebellen Evie Zamora (Nikki Reed).

Tracy er fremmedgjort fra sin noe ustabile familie og gamle vennegjeng, og lar seg fascinere avEvies opprørske liv. I et slags overgangsritual stjeler Tracy en eldre dames lommebok og vinner dermed Evies tiltro. De to blir raskt uadskillelige, og vi blir tatt med på en nedadgående spiral av dop, selvskading og tvilsomme seksuelle settinger. Tracys mor står på sidelinjen og opplever at hun mister kontroll over datteren, som stadig krysser nye grenser.

Thirteen er Catherine Hardwickes (Lords of Dogtown [2005], Twilight [2008] m.m.) regi- og manusdebut. Manuset ble skrevet i samarbeid med den gang 13 år gamle Nikki Reed (som selv debuterer som skuespiller i rollen som Evie), og er inspirert av hendelser fra Reeds eget liv. Dette er en rå og konfronterende lm, tidvis nesten fysisk ubehagelig, som tilbakekaller minner fra de brutale tenårene og hvor langt en er villig til å gå i søken
etter sin plass i livet.

ENGLISH

13 year-old Tracy (Evan Rachel Wood) is a bright and ambitious middle school girl. She is surprised when she one day receives a compliment from the school’s most popular girl, rebellious Evie Zamora (Nikki Reed). Tracy is allured by Evie’s rule bending attitude and is soon caught in a downward spiral of drugs, self harm and dodgy sexual encounters.

Regi: Catherine Hardwicke USA, 2003
DVD, farger, 1 t. 36 min. Engelsk tale, norske tekster
Manus: Catherine Hardwicke & Nikki Reed; musikk: Mark Mothersbaugh, Brian Zarate; foto: Elliot Davis; med: Evan Rachel Wood, Holly Hunter, Nikki Reed

19:00 på Landmark