Home » Anbefaling, Arrangement, Film, Nyhet

26.02 The Goonies (OBS! Visningen finner sted på Hulen)

22 februar 2017 Ingen kommentarer

last nedThe Goonies. Regi: Richard Donner. USA, 1989. Manus: Chris Columbus. Musikk: Dave Grusin og Max Steiner. Med: Sean Astin, Josh Brolin og Corey Feldman. Engelsk tale, norske tekster. Blu-ray, farger, 1 t. 53 min.

En gruppe outsidere legger ut på sitt livs største eventyr for å finne piraten One-Eyed Willys tapte skatt i håp om å redde hjemmene deres fra tvangsauksjon. Med kriminelle i hælene og nesten uløselige ledetråder og livsfarlige feller rundt hvert hjørne følger vi den elskverdige gjengen på en spennende og energisk skattejakt.

Kultklassikeren er proppfull av åttitallsnostalgi med kjapp og morsom dialog, oppfinnsomme gadgets og fantastiske spesialeffekter. Den drømmende og inspirerende musikken er også med på å gi fylde og dybde og sørge for at filmen holder seg fascinerende og meningsfull i flere tiår etter at den ble laget. Det er ikke rart at filmer som Super 8 (2011) og serier som Stranger Things (2016) er inspirert av det lekne universet. Man blir sittende igjen og skrike ut sitater som the truffle shuffle og ikke minst ønske at man selv var en Goonie.

ENGLISH

A group of misfits set out on a quest of a lifetime to find One-Eyed Willy’s lost treasure, in hopes of saving their homes from foreclosure. The Goonies is a playful creation of Steven Spielberg, filled with adventure, friendship, excitement and laughter, leaving you wishing you could be a Goonie.