Home » Anbefaling, Arrangement, Featured, Film, Headline, Nyhet

Velkommen til vårsemesteret 2018!

5 februar 2018 Ingen kommentarer

Nostalgia for the LightEndelig er 2017 over! Tenker i alle fall mange. Vi i Bergen filmklubb er uansett klar for et nytt år med nye filmer. Og gamle filmer. Søndag 28. januar sparker vi i gang vårsemesteret med The Handmaid’s Tale fra 1990 regissert av Volker Schlöndorff. Margaret Atwoods bok med samme tittel ble skrevet i 1985, og i fjor kom TV-serien som mild sagt slo godt an. Den har vunnet over ti priser, og folk venter spent på sesong 2 som kommer ut i april, og som visstnok skal være enda dystrere – om det er mulig. Vi velger å vise denne filmen fordi den dessverre er minst like aktuell i dag som da den ble skrevet for 33 år siden. Men fortvil ikke – vi har langt fra bare dystopi på repertoaret.

Første film i februar blir en helaften med mokumentarer: Forgotten Silver (1995) er faktisk den alle første filmen som utforsker sjangeren, og deretter viser vi Carnage: Swallowing the Past (2017) som tar for seg år 2067. Verden er blitt vegansk, og de yngre hjelper de eldste med traumene de sliter med etter å ha spist dyreprodukter.

Ellers viser vi fire dokumentarfilmer dette semesteret, en sjanger vi mener får liten plass i dagens blockbuster-kinoer. Filmene vi har valgt ut, tar for seg alt fra Pinochets diktatur i Chile til kjønnslemlestelse av kvinner i Kenya. Som en filmklubb føler vi ansvar for å vise mangfold både når det gjelder sjanger, tiår og nasjonalitet. Derfor er vi stolte av å kunne tilby filmer innen sjangrene animasjon, Bollywood, dokumentar, kortfilm, mokumentar thriller, drame og komedie dette semesteret. Vi har filmer fra Brasil, Storbritannia, Jordan, USA, Tyskland, Chile, Frankrike, Serbia, Israel, New Zealand, India, Tsjekkia, Senegal, Vietnam, Canada og Norge. Tradisjonen tro har vi også kortfilmkveld, denne gangen med Joachim Trier selv som tema hvor vi viser de aller første filmene han har laget. Vi har også gleden av å få besøk av Anja Breien igjen når vi viser film nummer to i Hustruer-trilogien, nemlig Hustruer – ti år etter. Det er med andre ord mye å glede seg til!

Velkommen skal dere være.