Home » Anbefaling, Arrangement, Featured, Film, Headline, Nyhet

Velkommen til høstsemesteret 2018!

25 august 2018 Ingen kommentarer

Raise the Red Lantern

«Nye filmvaner gir oss illusjonen om at alt ligger på nett», det uttalte Norsk filmklubbforbunds rykende ferske daglige leder Marte Stapnes i et intervju med Rushprint i vår. Dette stiller styret i Bergen filmklubb oss bak og er en av mange grunner til at vi har tatt rollen vår som uavhengig kinodistributør om mulig hakket mer seriøst denne høsten. Vårt mål er å tilby Bergenspublikummet det filmtilbudet de fortjener! Det er oss en glede å presentere høstens program stappfullt av filmer som aldri kommer til å ligge på Netflix.

Representasjon kommer ikke av seg selv og vi har derfor tatt et aktivt valg om at halvparten av filmene vi setter opp på det store lerretet skal være regissert av kvinnelige filmskapere. Vi gleder oss til Bergenspremierene på blant annet Vivian Qus Angels Wear White om uskyldighet og maktmisbruk i Kina og adrenalinkicket Team Hurricane, en pangstart for den danske debutregissøren Annika Berg
Vibeke Løkkeberg tar turen til hjembyen sin denne høsten og vi feirer dette ved å dedikere en hel uke til hennes filmkarriere. I samarbeid med blant andre Fett og Palestinakomiteen byr vi på tre visninger og diskusjon av hvorfor filmene hennes er like aktuelle i dag.

Det er knappe 10 år siden digitaliseringen av kinovirksomheten i Norge, spoler vi frem til i dag sitter Bergen filmklubb igjen med en av få, heldige saler komplett med analogt visningsutstyr på både 35mm og 16mm. Disse maskinene er ikke lenger kun en kuriositet for oss i filmklubben, men et av våre hjertebarn. Sammen med Cinemateket i Bergen er vi de eneste som holder levende film i live i regnbyen og vi gleder oss til å presentere dere for 10 slike visninger til høsten!
Programmet hadde ikke vært komplett uten at Anja Breien igjen tar turen til oss for å hale Hustruer-trilogien i land i Bergen. Vi gleder oss til å høre hvordan det står til med Bergen filmklubbs mest etterlengtede film, Hustruer IV!

Gr. 7, Ilford delta 400, BFK gr079