Home » OBS! Datoendring. 22.09 – Malgré la nuit

OBS! Datoendring. 22.09 – Malgré la nuit

malgre bruk

Å være vitne til det ekstreme.

Malgré la nuit følger musikeren Lenz, som på leting etter en kvinne ved navn Madeleine, møter Hélène. I en selvødeleggende sorgprosess er Hélène i en tilstand som sender henne lenger og lenger ned i sexindustriens avgrunn, med Lenz som tilskuer. Med gåsehudfremkallende voldsinnslag og uerotisk representasjon av sex skaper Grandrieux en filmopplevelse som er like ubehagelig som den er uforglemmelig.

I dagens kinosystem er det kun et knippe filmer fra verden som får kinodistribusjon. I Norge får vi muligheten til å ha et generelt godt utvalg av filmer takket være en kombinasjon av flere distribusjonsselskapers arbeid. Likevel har digitaliseringen bidratt til at det blir produsert langt flere filmer enn før, og det er mange filmer som blir skapt som er for radikale både i form og tematikk til at de blir distribuert i Norge. I lys av det forsøker vi i Bergen filmklubb å utfylle kinotilbudet ved å gjøre tilgjengelig noen av de beste filmene fra nær fortid, som Malgré la nuit.

Engelsk:

Malgré la nuit depicts Lenz as he searches for a missing woman called Madeleine. Along the way he encounters Hélène, who in her sorrows has become increasingly self-destructive. As the movie progresses, we witness how Hélène plunges further into a sex industry that is completely savage in its treatment of women. Malgré la nuit did not receive distribution in Norway, therefore with this screening we attempt to shed a light on what we consider to be a great film from the recent past.

50kr for medlemmer.
50kr for medlemskap.

350kr for semesterkort: Fri inngang på alle visninger og arrangementer i regi av filmklubben høsten 2017.

Regi: Philippe Grandrieux. Manus: Philippe Grandrieux, John-Henry Butterworth, Bertrand Schefer, Rebecca Zlotowski. Frankrike og Canada, 2015. DCP, farger, 2t 36min. Fransk tale, engelske undertekster. Foto: Jessica Lee Gagné. Medv.: Kristian Marr, Roxane Mesquida, Ariane Labed, m.fl.