Home » 03.11 – The Crow

03.11 – The Crow

crow

”I have something to give you. I don’t want it anymore. Thirty hours of pain all at once, all for you.”

Eric Draven (Brandon Lee) og hans forlovede blir brutalt myrdet natt til Halloween. Et år senere blir Eric hentet tilbake fra de døde av en kråke, slik at han kan hevne seg. Kråken er en kilde til udødelighet og fungerer også som et kompass mens han jakter på sine drapsmenn en etter en. Eric innleder også et vennskap med tenåringsjenta Sarah som må klare seg selv mens moren ruser seg og ligger med gjengen Eric jakter på. På grunn av hevntoktet kommer han også etter hvert i konflikt med lederen deres, den internasjonale gangsteren Top-Dollar.

The Crow er basert på tegneserien med samme navn, skrevet av James O’Barr for å bearbeide tapet av sin forlovede. I dag husker man kanskje The Crow best for den uheldige hendelsen under produksjonen: en løskule var byttet ut med en ekte og Brandon Lee ble drept under innspillingen av en actionscene. Det er flere grunner til å se filmen i dag: Brandon Lees siste og sterke prestasjon er én ting, men filmen skaper en sterk atmosfære hvor sorg møter kjærlighet. Samtidig har den en viss sjarm som man kun finner i tegneseriefilmer fra denne tiden. The Crow er den perfekte fredagsfilmen: den har både action og kjærlighet og er akkurat passe campy. Den vil definitivt vekke minner om tenåringsangst på godt og vondt.

English:

Eric Draven and his fiancé gets brutally murdered on Devils Night. When he’s resurrected by a crow a year later, his killers are in for a lot of pain. Fuelled by sorrow, love and pain, Eric goes all out on a vengeful crusade to achieve retribution for him and his fiancé. The Crow is the pop cultural reflection of all your teenage angst and will bring you back regardless of whether you’ve watched it before or see it for the first time.

50kr for medlemmer.
50kr for medlemskap.

350kr for semesterkort: Fri inngang på alle visninger og arrangementer i regi av filmklubben høsten 2017.

Regi: Alex Proyas. Manus: James O’Barr, David J. Schow og John Shirley. USA, 1994. Blu-ray, farger, 1t 42min. Engelsk tale, engelske tekster. Foto: Dariusz Wolski. Med: Brandon Lee, Ernie Hudson, Rochelle Davis.