Home » 05.11 – Vann

05.11 – Vann

From: 	Fox, Joe Sent: 	Wednesday, September 7, 2005 3:29 PM To: 	Photodesk - Toronto Star Subject: 	TIFF pic EN-WATER. Scene from 2005 toronto film festival movie Water. <>

”Learn to live like the lotus, untouched by the filthy water it grows in”.

India 1938. Chuyia husker ikke sitt eget bryllup, men blir enke i en alder av åtte år. Som følge av gammel tradisjon har hun tre valg: gifte seg med mannens yngre bror om familien tillater det, brennes sammen med mannen sin eller leve resten av livet i ashram, enkenes hus. Det sistnevnte er et liv i fattigdom, uten mulighet til å komme tilbake til samfunnet og det er dette som blir Chuyias nye liv.

Vann er den siste filmen i Deepa Mehtas trilogi Elements. Under innspillingen i India samlet motstandere av filmen seg for å ødelegge settet, og kinoer den skulle vises på. Som med sine forgjengere i trilogien tar Mehta et oppgjør med Indias fortid. En fortid med tradisjoner som strekker seg langt inn vår egen tid. Dette er et innblikk i og sterk kritikk av de grusomme forholdene kvinner i India måtte leve under. En tilværelse med stor skam og undertrykking. Filmen har også Mahatma Gandhis fremmarsj som bakteppe og fungerer som et glimt av håp for de mange fortvilte.

English:

Chuyia has become a widow at the age of 8 and is sent to an ashram, a house of widows. Here she is supposed to live the rest of her life in poverty and shame. There were a lot of controverses during filming as conservative protestors destroyed the sets and cinemas showing the film.This is the story and great criticism of India’s views on women, but as Gandhi’s peaceful revolution is on the rise there might be a glimmer of hope.

50kr for medlemmer.
50kr for medlemskap.

350kr for semesterkort: Fri inngang på alle visninger og arrangementer i regi av filmklubben høsten 2017.

Water. Regi: Deepa Mehta. Manus: Anurag Kashyap, Deepa Mehta. India og Canada, 2005. 35mm/DVD (?), farger, 153min. Hindi/Sanskrit tale, norske tekster.
Foto: Giles Nuttgens. Musikk: Mychael Danna og A.R. Rahman. Med: Lisa Ray, John Abraham, Seema Biswas.