Home » 17.09 – Snake of June

17.09 – Snake of June

snake of j

“During the rainy season , sexuality is stimulated by the environment. You can sense the oozing feeling inside, which is like the movement of a snake.” – Shinya Tsukamoto

Det er juni, og regnsesong i Japan. En mystisk konvolutt dukker opp hos den sjenerte karrierekvinnen Rinko. I konvolutten ligger en mobiltelefon, en lapp med teksten ”Ikke vis til ektemannen din” og en bunke med erotiske bilder av henne, snikfotografert fra utsiden av vinduer. Like etter begynner avsenderen å utpresse henne, men han vil verken ha penger eller sex. Han vil at Rinko skal sette sine undertrykkede skitne fantasier ut i livet.

Mørk, absurd, energisk, erotisk, mektig, vakker, provoserende, spennende – A snake of June (2002) er alt dette på 70 minutter. Men kjernen er en gjennomvåt filmfremstilling av den moderne verdens følelsesmessige fattigdom, mellommenneskelige relasjoner og seksuelle frigjøring. En film som fra starten av later til å være en ganske alminnelig erotisk thriller, men som fort blir overgitt til sin egen drømmelogikk og slanger seg inn i noe mer stilisert, ekspressivt og komplekst. Kultfilmregissør Shinya Tsukamoto (Tetsuo: The Iron Man (1989), Tokyo Fist (1995)) tar med A Snake Of June et lite steg bort fra body-horror og cyberpunk, og setter for første gang den nedstrippede menneskekroppen i fokus, fremfor å dekke den til eller modifisere den. Dette uten å miste hverken kompromissløsheten, punk-estetikken eller energien som har gjort ham til et kult-ikon.

Forsterket av iskaldt, blåfarget monokromatisk filmfoto (blått/hvitt, om en vil) fungerer regnsesongen nærmest alene som scenografi. Vann dominerer stemningen i både bilderamme og lyddesign, der det fosser fra himmelen, trommer på hustakene eller ligger som perler på menneskehuden. Kamerablitz smeller som torden – skillet mellom fantasi og virkelighet blir uklart – og vi får være vitne til noen svært sensuelle bilder av en snegle på et blad.

English:

Snake of June is a 70 minutes of weird, twisted, nightmarish eroticism, set in a fictive Japanese town where it rains endlessly. Presented through ice-cold blue tinted monochrome photography, cul director Shin’ya Tsukamoto steps away from his trademark body-horror and presents a dripping wet piece of cinematic art bound to both disturb and enchant its viewers.

50kr for medlemmer.
50kr for medlemskap.

350kr for semesterkort: Fri inngang på alle visninger og arrangementer i regi av filmklubben høsten 2017.

Rokugatsu no hebi. Regi og manus: Shin’ya Tsukamoto. Japan, 2002. svart-hvitt, 1t 17min. Japansk tale, engelske tekster. Foto: Shin’ya Tsukamoto. Musikk: Chu Ishikawa. Med: Asuka Kurosawa, Yûji Kôtari, Shin’ya Tsukamoto.