Home » 20.09 – Hustruer, med regissørbesøk av Anja Breien

20.09 – Hustruer, med regissørbesøk av Anja Breien

hustruer

«Før så han meg i hvert fall når jeg kom hjem,
men nå er det akkurat som jeg går i ett med tapeten.”

”Åssen tapet har du a?”

Denne norske dramakomedien tar for seg hvordan det er å være kvinne i 1975: Kjønnsrollene er ikke like rigide som de var på 1960-tallet, men likevel er det forventet at det er kvinnen som skal være hjemme og ta seg av barn og hus. Hva skjer når de tre hovedrollefigurene bestemmer seg for å ikke komme hjem en dag? Det er 42 år siden den første filmen i Hustruer-trilogien kom ut, men den er fortsatt like aktuell i dag.

De tre kvinnene har ikke sett hverandre på 10 år når de igjen møtes på en klassegjenforening. Når de snakker om hva som har skjedd siden sist, føler alle tre at de har stagnert tidligere enn de regnet med. De er fortsatt unge, men lever allerede et kjedelig, typisk liv som husmødre. Var det sånn livet skulle bli? Hva om de heller ville ut på byen og drikke istedenfor å komme hjem og ta oppvasken? Hva om de rett og slett begynte å oppføre seg som mannfolk? Det er dét denne filmen handler om: kvinner som vil bryte ut av kjønnsroller og ansvarsroller for å kjenne på friheten, om så bare for en liten stund.

English:

This Norwegian drama comedy from 1975 is the first in the Hustruer trilogy. We meet three women who all feel like they have ended up as typical boring housewives, so they decide to not come home one afternoon. What happens when they want to live like men, go out and drink and be free of responsibility?

50kr for medlemmer.
50kr for medlemskap.

350kr for semesterkort: Fri inngang på alle visninger og arrangementer i regi av filmklubben høsten 2017.

Regi og manus: Anja Breien. Norge, 1975. 35mm, farger, 1t 24min. Norsk tale. Foto: Halvor Næss. Musikk: Finn Ludt. Med: Anne Marie Ottersen, Katja Medbøe, Frøydis Armand