Home » 24.09 – Ghost Dog

24.09 – Ghost Dog

ghost dog

“En leiemorder, en samurai, en gangster, en dueekspert og den beste gangsterrappen i en og samme pakke”.

På et tak i storbyen, omkranset av duer, finner vi Ghost Dog, en profesjonell leiemorder som har viet seg til en samurais strenge ordrer og moralske kodeks. Som en ekte samurai sverger Ghost Dog sin lojalitet til gangsteren Louie, en halvveis mafiaboss som en gang reddet livet til Ghost Dog. Med tunge rytmer fra RZA i Wu Tang Clan i bakgrunnen, blir vi kjent med en stille og poetisk gangster som kommuniserer med kunder gjennom brevduer. Hva skjer når mesteren bryter lojaliteten for å tjene den italienske mafiaen?

Jarmusch leker med to forskjellige kulturer og deres forskjellige æreskodekser. Ghost Dog, the way of the Samurai er en annerledes fremstilling av gangsteren og leiemorderen. Jarmusch gir oss en mørk komedie hvor vi blir nærmest tvunget til å le av konflikthåndteringen. Filmen ble vist i Cannes i 1999, som en av de nominerte til gullpalmen.

English:

Jim Jarmusch is well known for his incredible characters, and a poetic way of storytelling. In Ghost Dog, we meet a hit man with a devotion for a samurai’s moral codex: hagakure. A poetic gangster with his loyalty to an Italian mafiaboss. Jarmusch tells an absurd story in a RZA heavy beat set.

50kr for medlemmer.
50kr for medlemskap.

350kr for semesterkort: Fri inngang på alle visninger og arrangementer i regi av filmklubben høsten 2017.

Regi og manus: Jim Jarmusch. USA, 1999. Blu-ray, 1t 56min. Engelsk tale, norske undertekster. Kinematografi: Robby Müller. Musikk: RZA. Med: Forest Whitaker, John Tormey, Cliff Gorman, Henry Silva.