Home » 29.10 – Cléo fra 5 til 7

29.10 – Cléo fra 5 til 7

cleo

“Gå aldri med noe nytt på en tirsdag”.

Det er den lengste dagen i Paris anno 1962. Madame Irma forsøker ustanselig å bringe håp inn i Cléos fremtid. Men siden hun har trukket dødens Tarotkort, er det avgjort; hun har kreft og kommer til å dø. Mellom den 5. og den 7. venter Cléo, en vakker men bortskjemt, narsissistisk sangerinne med et par hitlåter å vise til, på resultatene fra en biopsi.

Agnès Varda fanger Cléos indre kaos og dødsangst og utfører denne i en kontrasterende parallell med den livlige omverdenen. Med subtil ironi, overtro, feministiske anakronismer og samtidens nyheter, åpenbares 60-tallets Paris for oss, og Vardas fotografiske visjon gir seeren en av de råeste og mest virkelighetsnære kinematografiske opplevelser av Paris. Kameraet skifter ofte fra omgivelsene til Cléos perspektiv. Vi ser det hun ser, vi føler det hun føler. Vi kan leve to timer av hennes liv, ikke bare som i en dokumentarisk sanntid, men som om vi tok bolig i hodet hennes. Vi kan møte våre elskere, våre venner, muligens for siste gang. Hvordan vil det ende for den sofistikerte Cleopatra? Er åpningsscenen gjennom sin fargerike teknikk profetien om et liv i svart-hvitt?

English:

Cléo is a beautiful, superstitious singer with a few hits on the radio and an apartment resembling a fairy tale microcosmos. Cléo is also anxious about her biopsy results and her havoc is transposed in a skilful blend of imagery. The brilliance of cinematic techniques in Cléo de 5 à 7 will not only leave you awed at the end, but it will emerge you completely into the year 1962.

50kr for medlemmer.
50kr for medlemskap.

350kr for semesterkort: Fri inngang på alle visninger og arrangementer i regi av filmklubben høsten 2017.

Cléo de 5 à 7. Regi: Agnès Varda. Manus: Agnès Varda. Frankrike, 1962. DCP, svart-hvitt, 1t 30min. Fransk tale, engelske tekster.
Foto: Paul Bonis, Alain Levent, Jean Rabier. Musikk: Michel Legrand. Med: Corinne Marchand, Antoine Bourseiller, Dorothée Blank.