Home » 01.03: Kortfilmkveld: Animasjon

01.03: Kortfilmkveld: Animasjon

Vi gleder oss over å kunne invitere til nok en helaften med kortfilm i Tivoli. Denne gangen ønsker vi å zoome inn på en sjanger vi i Bergen filmklubb altfor ofte glemmer – nemlig animasjonsfilmen. En sjanger som kanskje mer enn noen annen skinner uanstrengt i det korte formatet, og selvfølgelig en sjanger som på naturlig vis senker publikums krav til realisme og slik åpner for et hav av audiovisuelle muligheter.

Creepy stop-motion med dukker? Ambisiøs og eksperimentell kunstmontasje? Lavpannet humoristisk tegne film? Japansk anime? Slideshows? Toy Story? Vals med Bashir? Animasjon kan være så mangt. Det eneste vi kan røpe om programmet så langt, er at vi vil dekke et bredt kunstnerisk spekter og vise medlemmene våre en rekke kort lmer som baserer seg på den optiske illusjonen av å sette det livløse i bevegelse. På et teoretisk plan kan en kanskje gå så langt som å si at all film til en viss grad er animasjon. Vi begrenser imidlertid utvalget til Wikipedias sjangerdefinisjon: “alle filmtyper som ikke er vanlige filmopptak av virkelige bevegelser”.

Ettersom vi bare er ute etter det beste, vil fimene være fra forskjellige tiår og representere noe av det otteste og mest interessante sjangeren og formatet har å by på. Kvelden skal være en hyllest til både animasjonen og kortfilm som uavhengig kunstform. Vel møtt til filmklubbsemesterets mest allsidige filmkveld!