Home » Angels Wear White

Angels Wear White

Angels Wear White

Mia har endelig klart å få seg en jobb på et motell i en liten kystby i Kina. Hun befinner seg i resepsjonen den kvelden en middelaldrende mann geleider to 12-år gamle jenter i skoleuniform til rommet sitt. Jobben hennes henger allerede i en tynn tråd og hun er redd for at å vitne vil føre til at hun må starte livet sitt på nytt igjen.

Handlingen i filmen er fiksjon, men dessverre svært lik saker fra Kina som har nådd frem i mediene de siste årene. I filmen følger vi etterforskningen av voldtekten og ringvirkningene den har i de unge kvinnenes liv. Overgrepsmannen har makt, penger og et nettverk i myndighetene. Det blir ord mot ord og de unge jentene må kjempe for rettferdighet for et overgrep de ikke selv skjønner omfanget av. Hvordan kan jentene kjempe for å finne tilbake til en trygghet de ikke visste at de kunne bli fratatt?

Før Vivian Qu debuterte som filmskaper med Trap Street i 2013 arbeidet hun som produsent i den kinesiske filmbransjen og jobbet for å løfte frem uavhengige filmskapere. Som regissør har hun etablert seg som en uredd stemme som ikke er redd for å kaste lys på maktmisbruk og korrupsjon i hjemlandet.

///

Mia is a young girl who has finally secured a job in a motel. One night at the desk she encounters a businessman bringing two underaged schoolgirls into his room. The wish to speak out is haunted by the fear of losing her job and her new life. The film sheds light on how the cards are stacked against young women and the long arms of corruption in the Chinese government.

___

Regi & manus: Vivian Qu
Land: Kina
Årstall: 2017
Rolleliste: Vicky Chen, Meijun Zhou & Ke Shi

Format/farge: DCP/farge
Spilletid: 1t 47 min.
Språk/undertekster: Mandarin/engelsk

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.