Home » Blood Simple

Blood Simple

Blood Simple

En bareier, hans kone, en bartender og en privatetterforsker går inn i en bar, men ikke alle kommer ut igjen. En film noir av ypperste klasse, innhyllet i Coen-brødrenes uvurderlige mørke humor. Blood Simple er ikke bare Coen-brødrenes debut, men også den første filmen til Frances McDormand, som med årets Oscar-tale har vært med å skape store ringvirkninger for likestilling i Hollywood. Her har vi en ung McDormand som er like solid som hun er i sine mest kjente roller. Filmen byr også på solide rolleprestasjoner fra John Getz, Dan Hedaya og ikke minst M. Emmet Walsh, som den ufyselige privat-detektiven, Loren Visser.

Blood Simple er rørende, vakker, intens og ikke minst hysterisk. Den er mørk, skremmende og kald. Coen-brødrenes rendyrkede sjangerspill er også med på å gjøre den til en estetisk opplevelse på toppnivå, med neonlys i mørke gater og sterke skygger som fanger karakterene i denne avsidesliggende Texas-byen.

For de som ikke kjenner Joel og Ethan Coen holder det vel kanskje å nevne filmene, No Country for Old Men, Fargo, The Big Lebowski, Barton Fink og Hail, Cesar!. De står bak flere av de beste og mest innflytelsesrike filmene fra moderne amerikansk filmhistorie, og Blood Simple er en debut dem verdt. Det er en åpenbaring både i sjangeren den leker med og i brødrenes helhetlige filmografi.

///

The Coen Brothers are ingrained in modern American cinema with films such as No Country for Old Men, Fargo and most recently, Hail, Cesar!. Blood Simple is their debut, and a movie any Coen fan deserve to see. While it is their first film, their signature is all over it; from the unmistakable dark humour to the tight pacing.

___

Regi og manus: Joel Coen, Ethan Coen
Land: USA
Årstall: 1984
Rolleliste: John Getz, Frances McDormand, Dan Hedaya, M. Emmet Walsh

Format/farge: 35mm/farger
Spilletid: 1t 39 min.
Språk/undertekster: Engelsk/utekstet

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.