Home » Close-knit

Close-knit

Close Knit

Naoko Ogigamis filmer har alltid fått en varmere mottakelse i utlandet enn i hennes hjemland, Japan. Det er nok ikke kun hennes unike stil som filmskaper som er årsaken til dette. Hun er ikke redd for å rette pekefingeren mot normer i det japanske samfunnet, som for eksempel det store karrierepresset. I Close-Knit tar hun kritikken et skritt videre og diskuterer den japanske kjernefamilien.

Tomo er 11 år og har nylig blitt forlatt av sin mor, igjen. I slike tider lener Tomo seg på sin onkel og flytter inn i hans leilighet. Vanligvis bor de to alene sammen, men har onkelen møtt kvinnen i sitt liv, Rinko, som også har flyttet inn. Paret setter klare rammer for Tomo, pakker skolelunsj til henne og kommer hjem til henne om kveldene. Alt dette er nytt for den unge jenten og hun prøver å vende seg til den nye hverdagen. Utenfor hjemmets fire vegger er ikke tilværelsen like lett for trioen ettersom samfunnet sliter med å akseptere Rinko som den kvinnen hun identifiserer seg som.

Den tradisjonelle morsrollen blir i denne filmen satt på prøve av Ogigami. Ved å velge en skuespiller som er kjent for sine roller som mannlig kjærlighetsinteresse til å spille transkvinnen Rinko har hun vakt mye oppstyr. Med dette valget understreker regissøren at kjønnspolitikken i hjemlandet fortsatt har en lang vei å gå.

///

Tomo is eleven years old when she wakes up to find her mother has left her, again. She goes to stay with her uncle who has fallen in love with Rinko, a transgendered woman struggling to find acceptance in society. Together they help each other reach the new normal as a family.

___

Regi & manus: Naoko Ogigami
Land: Japan
Årstall: 2017
Rolleliste: Tôma Ikuta, Kenta Kiritani, Rin Kakihara

Format/farge: DCP/farge
Spilletid: 127min
Språk/undertekster: Japansk/engelsk

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.