Home » Evolution

Evolution

Evolution

Avsides resten av verden ligger det en vulkansk øy befolket kun av unge gutter og kvinner. Hvordan havnet de der og hvordan klarer samfunnet å fortsette å eksistere? I Lucile Hadzihalilovics spirituelle oppfølger til Innocence (2004) skal vi tre inn i en mørk avkrok hvor uvitenheten er den største frykten av alle.

Hadzihalilovic klarer mesterlig å overgå seg selv ved å skape et så visuelt fengende univers at det er umulig å ikke bli hypnotisert av hver scene fra begynnelse til slutt. I en sykelig og grotesk erotisisme byr Evolution på en dyster og følelsesladet reise inn til et folk som har funnet en ny måte å overleve på. I sann Cronenberg- og Lynch-stil får vi aldri svarene vi leter etter, men heller et sett med ledetråder som alle er opp for tolkning.

I et nesten hvalsang-lignende lydlandskap er vi vitne til perversjoner og spirituelle ritualer som kan minne om H.P. Lovecrafts demonisk mørke univers. Som i Hadzihalilovic sin tidligere film er Evolution et verk som inviterer seeren inn i en mystisk, nesten utenomjordisk univers som krever full oppmerksomhet og rom til ettertanke. En opplevelse som er en glede å reflektere over selv etter filmen er ferdig.

///

Lucile Hadzihalilovic picks up the enigmatic storytelling that she has been so critically acclaimed for in the spiritual successor to 2004’s Innocence. On a volcanic remote island there lives only women and young boys where. How can this small society continue to survive? We follow the boys through a erotic and grotesque oddysey.

__

Regissør: Lucile Hadzihalilovic
Manus: Alant Kavaïté, Geoff Cox, Lucile Hadzihalilovic.
Land: Belgia
Årstall: 2015
Rolleliste: Max Brebant, Roxane Duran og Julie-Marie Paramentier

Format/farge: DCP/farge
Spilletid: 1t 21min.
Språk/undertekster:

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.