Home » Gazas tårer

Gazas tårer

Foto: Nasjonalbiblioteket

Innledning av Palestinakomiteen

Det gikk hele 17 år mellom Løkkebergs to siste filmer, men da hun kom med sin siste for åtte år siden smalt det. Dokumentarfilmen Gazas tårer ble kalt ”den ultimate antikrigsfilmen” av det amerikanske bransjebladet Hollywood Reporter, og filmen er dessverre fortsatt like aktuell i dag. I samarbeid med Gazas befolkning dokumenterte Løkkeberg bombingen av byen vinteren 2008/2009, og all ødeleggelsen som fulgte. Ved hjelp av fotografi og filmer fra folkene som var der under de tragiske hendelsene, får vi se hva som virkelig skjedde. Vi følger tre barn som forteller grusomhetene de har opplevd, og det er mer enn hva noen mennesker bør gå gjennom. Det er nettopp derfor denne filmen er laget, og det er nettopp derfor vi trenger å se den: omverden er nødt å se dette og handle. Hva har skjedd siden filmen ble laget? Hva er neste steg?

///

Løkkeberg had not directed a movie in seventeen years before her latest movie came out. This documentary is about the bombing of Gaza in 2008/2009 and with the help of authentic footage from the inhabitants, we get to see what really happened there. This movie is still unfortunately relevant today, and that’s why it’s important to show, and see it.

Regi og manus: Vibeke Løkkeberg
Land: Norge