Home » Je, tu, il, elle

Je, tu, il, elle

Je Tu Il Elle

I et selvpåført fengsel prøver Julie, spilt av regissøren Akerman selv, å komme over sin kjærlighetssorg. Vi følger henne gjennom tre akter: alene, et møte med en lastebilsjåfør og hennes elsker i det som er regissørens mest seksuelle film. Her har Akerman skrevet, regissert og spilt i hennes første langfilm. Den ble laget knapt et år før gjennombruddsfilmen hennes Jeanne Dielman, 23, quai du commerce, 1080 Bruxelles. Je, tu, il, elle er en formativ film i hennes karriere, hvor vi ser at hennes vågale stil var der fra første stund. Akerman blir ansett av mange som å være en av de fremste innen feministisk film, og hennes skildringer av kvinnens seksualitet blir ofte hyllet. Hun er også høyst anerkjent og rost i LHBT-miljøet for hennes mange filmer som viser oss romantikk og seksualitet utenfor det normative.

Det er en utfordrende og melankolsk film som stiller spørsmål til dramaturgiske modeller og historiefortelling ved å sette minimalismen høyest. De lange scenene og hennes bevisst fraværende konklusjoner drar seg ut i det som lett kan virke meningsløst, men som egentlig bærer stor symbolsk tyngde. Det er nemlig her Akerman setter sitt fokus og stiller spørsmålet: Hva er det jeg ser og hvorfor ser jeg det slik?

In a self made exile we follow Julie, a woman who is suffering from a broken heart, in her room. After some time she hitches a ride with a truck driver, has dinner and sexual relations with her lover.

Manus og regi: Chantal Akerman
Land/språk: Frankrike, Belgia/fransk
Årstall: 1974
Rolleliste: Chantal Akerman, Niels Arestrup, Claire Wauthion

Format/farge: DCP/svart-hvitt
Spilletid: 1t 28min.
Undertekster: engelsk

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.