Home » Regissørbesøk: Hustruer III – med Anja Breien

Regissørbesøk: Hustruer III – med Anja Breien

HUSTRUER III - Foto: Nasjonalbiblioteket

HUSTRUER III – Foto: Nasjonalbiblioteket

Vi avslutter Anja Breiens trilogi med å vise Hustruer III. Første gang vi møtte de tre kvinnene var året 1975, andre gangen var i 1985, og nå er det 1996. Enda et tiår har gått, og Mie, Heidrun og Kaja møtes igjen på sistnevntes bursdagsfest. Det er dagen før 17.mai, så i kjent stil bestemmer venninnene seg for å feste i mer enn én kveld.

De har blitt 50 år nå, og kjenner hvor mye mer dyrebar tiden er. Hva har de å se frem til? Har de tatt de rette valgene i livet og hva kan de gjøre med det nå? Er det for sent å få det livet de drømmer om? Hvilke forventninger har folk til deg som kvinne når du har passert 50? Disse, og andre eksistensielle spørsmål, diskuterer venninnene mens de prøver å gjøre opprør mot sin egen alder, og tiden generelt, på Norges nasjonaldag. Hva har de å feire? Hva har de å tape?

Nok en gang klarer Breien sammen med Ottersen, Medbøe og Armand å vise hvordan det er å være kvinne, på godt og vondt, i Norge med både humor og varme. Hustruer-trilogien har ikke bare gjort at vi har blitt glad i de tre kvinnene vi har fulgt i over 20 år, den har også vist oss samfunnslivet og utviklingen i Norge fra kvinneåret 1975 til 1996. Og hvis du har vært på de andre visningene har du hørt rykter om at trilogien skal utvides til en kvartett. Det stemmer, Anja Breien er i gang med å lage enda en Hustruer-film! Takk og lov, for disse filmene, og kvinnene, klarer vi ikke gi slipp på.

///

This Norwegian drama comedy from 1996 is the last in the Hustruer trilogy. We meet the three women again who now have turned 50, but who aren’t ready to give up the wild life style they had when they were younger. Or maybe they never got to live life as they wanted when they were young, and want to change that now? The director Anja Breien will once again come and talk to us about this great movie.

___

Regi: Anja Breien
Manus: Anja Breien, Katja Medbøe, Anne Marie Ottersen
Land: Norge
Årstall: 1996
Rolleliste: Anne Marie Ottersen, Katja Medbøe, Frøydis Armand.

Format/farge: 35mm/farge
Spilletid: 1t 16min.
Språk/undertekster: Norsk/utekstet

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.