Home » Rent-a-cat

Rent-a-cat

Rent a Cat

Hver dag tar Sayoko seg en spasertur nær elven der hun bor. Det som skiller henne fra de andre forbipasserende er at hun har med seg en ropert og en vogn full av katter. Hennes mål er å leie ut katter til ensomme mennesker for å fylle hullene i hjertene deres. Dette viser seg overaskende krevende for Sayoko ettersom den ekstreme tiltrekningskraften hun har til katter ikke strekker seg til andre mennesker. Mikako Ichikawa bringer oss i denne rollen inn i universet til en gal, japansk kattedame med gode intensjoner.

I tillegg til å gi oss en overdose av nydelige, lykkelige kattepuser gir filmen oss et innblikk i ensomheten som karakteriserer den japanske storbyen. Vi møter forskjellige katteleiere som alle på sin måte har falt utenfor samfunnet. Nummenheten knebler dem fra å leve livene sine slik de ønsker, nesten uten at de merker det selv.

Ogigamis verker er like mye film som de er terapi. Felles for hennes filmer er plot frie for klassiske spenningskurver, kjærlighetshistorier og hindre. På sitt unike, rolige vis utforsker hun hverdagslige temaer som vennskap, stillhet og de enkle tingene som gjør oss lykkelige. Det er ikke uten grunn at filmene hennes har blitt beskrevet som å motta en varm klem.

///

If you have a hole in your hart, all you need is a cat to fill it! At least thats Sayokos philosophy. Every day she walks out the door with a cart filled with cats and a megaphone. Through renting out her feline friends Sayoko hopes to cure the loneliness in her city.

___

Regi & manus: Naoko Ogigami
Land: Japan
Årstall: 2012
Rolleliste: Mikako Ichikawa, Reiko Kusamura & Ken Mitsuishi

Format/farge: DCP/farge
Spilletid: 1t 50min.
Språk/undertekster: Japansk/engelsk

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.