Home » Team Hurricane

Team Hurricane

Bergen filmklubb åpner høstsemesteret med et fargerikt smell!

/// English below ///

Annika Berg er et navn du er nødt å notere deg. Den danske regissøren har med sin debut, Team Hurricane, laget en eksplosiv film av ren energi. Neonpastellene bombarderer synsnervene fra første sekund, det eksentriske lydsporet er av pur nostalgisk slagkraft og de unge amatørskuespillerne fremstår så autentiske at den overskrider alle sjangerbeskrivelser.

Team Hurricane er Team Hurricane, som Øystein Egge så enkelt sier det i filmtidsskriftet Z. Det er ikke noe som ligner denne filmen, til tross for at man kan dra assosiasjoner til Harmony Korine (Spring Breakers), Lukas Modysson og kanskje en mer empatisk Larry Clarke (Kids). Dette er en film hvor Annika Berg har invitert kvinner inn i alle nøkkelrollene, enten det er foran eller bak kamera, fra fotografi til lyddesign. Det er nok de unge skuespillerne selv som er de viktigste bidragsyterne, da de har vært med å utforme sine egne karakterer, filmens lydspor, fargepallett og innhold.

Alt dette burde bety at Team Hurricane ble møtt av åpne armer av distributørene, men den gang ei. Annika Bergs film fikk ikke den store mottakelsen den fortjente i Danmark, og etter en beskjeden lansering på en egen strømmetjeneste, har filmen fortsatt ikke fått nå ut til et vidt publikum på den store skjermen, heller ikke her til lands. Derfor velger vi å sette den opp, for Team Hurricane er en film som skriker etter å bli sett på det store lerretet.

///

With Team Hurricane, Danish director Annika Berg has revitalized the Scandinavian youth film with a bombastic explosion of kinetic energy. In a synergy of neon hues and banging nostalgia on the soundtrack, this is a film in which women are front and center, and a film that demands to be seen on the big screen.

Regi og manus: Annika Berg
Land/språk: Danmark/dansk
Årstall: 2017
Rolleliste: Sara Morling, Ira Rønnenfelt, Zara Munch Bjarnum, Mathilde Linnea Daugaard Jensen, Ida Glitre, Maja Leth Bang, Eja Penelope Roepstorff